Kane en Özil op eenzame hoogte in Premier League

Reacties

Harry Kane en Mesut Özil zijn gerekend over 2015 de absolute koningen van de Premier League. De 22-jarige spits van Tottenham Hotspur scoorde het afgelopen kalenderjaar 27 keer, terwijl de 27-jarige spelmaker van Arsenal goed was voor twintig assists in competitieverband.

Kane en Özil op eenzame hoogte in Premier League

Kane troeft mannen als Sergio Agüero, Romelu Lukaku, Olivier Giroud en Jamie Vardy ruimschoots af op de topscorerslijst van dit jaar. Dat kwartet maakte stuk voor stuk negentien goals in de elite-afdeling van Engeland. De man die dit jaar debuteerde voor de Engelse nationale ploeg legde de basis voor zijn leidende positie al vóór de zomer, toen hij dankzij veertien treffers in de tweede seizoenshelft alleen Agüero (26 om 21) boven zich hoefde te dulden als topschutter van 2014/15.

Ook dit seizoen gaat Kane niet aan de leiding in het topscorersklassement van de Premier League. Niet alleen de lijstaanvoerders Lukaku en Vardy (vijftien goals) blijven de spits van Spurs (elf goals) voor, ook Watford-revelatie Odion Ighalo (veertien) en Leicester-smaakmaker Riyad Mahrez (dertien) scoorden tot nu toe vaker. Geen van allen presteerde dit jaar echter zo constant als Kane, die nog altijd maar bezig is aan zijn tweede seizoen als volwaardig bassispeler op White Hart Lane.

Riyad Mahrez en Jamie Vardy gooien ook hoge ogen op de jaarlijst van de Premier League, waarop de spelers van het Manchester United van Louis van Gaal schitteren door afwezigheid.
Riyad Mahrez en Jamie Vardy gooien ook hoge ogen op de jaarlijst van de Premier League, waarop de spelers van het Manchester United van Louis van Gaal schitteren door afwezigheid.

Özil draait wat dat betreft al een stuk langer mee, maar de Premier League was onbekend terrein toen Arsenal de Duitse international in de zomer van 2013 van Real Madrid overnam. Het duurde even voordat de ex-speler van Schalke 04 en Weder Bremen zijn draai vond tussen alle krachtpatsers die op de Engelse velden rondlopen, maar dit seizoen straalt de ster van de frêle linkspoot als nooit tevoren. Özil bereidde in achttien duels al zestien goals voor en is ook de assistkoning van 2015.

Net als tijdens dit seizoen is de overmacht van de in Gelsenkirchen geboren Turk gerekend over het kalenderjaar groot. Nummer twee David Silva komt met twaalf assists namens Manchester City in de verste verte niet in de buurt van de twintig verzilverde voorzetten van Özil. Diens ploeggenoot Santi Cazorla is de enige andere speler die de dubbele cijfers haalde in 2015 (elf). Ook vallen Kevin De Bruyne (City) en Matt Phillips (QPR) in positieve zin op met acht asissts in een half seizoen.

TOPSCORERS/ASSISTKONING PREMIER LEAGUE IN 2015

TOPSCORERS
Speler Club Goals
1. Harry Kane Tottenham Hotspur 27
2. Sergio Agüero Manchester City 19
2. Romelu Lukaku Everton 19
2. Olivier Giroud Arsenal 19
2. Jamie Vardy Leicester City 19
6. Christian Benteke Aston Villa/Liverpool 17
7. Riyad Mahrez Leicester City 15
8. Odion Ighalo* Watford 14
9. Diego Costa Chelsea 12
9. Alexis Sánchez Arsenal 12
 
ASSISTS
Speler Club Assists
1. Mesut Özil Arsenal 20
2. David Silva Manchester City 12
3. Santi Cazorla Arsenal 11
4. Marc Albrighton Leicester City 9
4. Chris Brunt West Bromwich Albion 9
4. Jamie Vardy Leicester City 9
7. Kevin De Bruyne* Manchester City 8
7. Matt Phillips* Queens Park Rangers 8
7. Riyad Mahrez Leicester City 8
7. Ross Barkley Everton 8

Bron: Opta Stats
* speelden dit jaar slechts één seizoenshelft in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.