Kandidaat-coach Jans ziet groeipotentie bij PEC Zwolle

Pas over twee of drie weken wordt duidelijk of Ron Jans en PEC Zwolle met elkaar in zee gaan. De trainer en de eredivisieclub praten de komende dagen voor het eerst over financiën.

Kandidaat-coach Jans ziet groeipotentie bij PEC Zwolle

'Bovendien zal iedere nieuwe trainer willen weten hoe het elftal van PEC Zwolle er volgend seizoen uitziet', stelt Jans die eerder dit seizoen werd ontslagen bij Standard Luik. 'Het moet natuurlijk minimaal zo goed en liever nog beter zijn.'

Wat Jans in elk geval bevalt is dat de huidige nummer veertien van de Eredivisie, dit seizoen goed voor overwinningen op PSV en Feyenoord, groeipotentie heeft. 'Met de begroting van acht miljoen euro staan ze nu nog onderin. Maar je moet kijken waar de club vandaan komt en naar toe kan.'

Voor Jans zal het verleden wellicht ook een rol spelen. De 54-jarige oefenmeester, die eerder trainer was van FC Groningen en SC Heerenveen, is in Zwolle geboren en speelde tussen 1976 en 1982 in het eerste elftal van PEC.

'Het is lastig iets over mijn sentimenten te vertellen omdat het nog niet zeker is of het doorgaat', zegt Jans diplomatiek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen