Kandidaat-coach Galatasaray kritisch op Sneijder

Reacties

Hamza Hamzaoglu is de beoogde nieuwe trainer van Galatasaray. De 44-jarige Turk moet de grootmacht uit het Europese deel van Istanbul erbovenop helpen als opvolger van Cesare Prandelli.

Kandidaat-coach Galatasaray kritisch op Sneijder

Momenteel fungeert Hamzoglu als assistent van Fatih Terim bij de Turkse nationale ploeg. De Turkse voetbalbond (TFF) heeft de voormalige middenvelder  toestemming gegeven te praten met Galatasaray.

De beoogde aanstelling van Hamzaoglu zorgde direct voor een kleine rel rond Sneijder. Het voorbije WK was de coach als analist actief voor de Turkse televisie. Na de achtste finale tussen Nederland en Mexico plaatste Hamzaoglu enige kanttekeningen bij het optreden bij Sneijder.

'De Sneijder van het Nederlands elftal is een totaal andere Sneijder dan de Sneijder bij Galatasaray', merkte Hamzaoglu afgelopen zomer onder meer op. 'We hebben hem zien werken en meeverdedigen. Hebben we hem in Turkije zien rennen? Bij Galatasaray wacht hij tot de bal in zijn voeten wordt gespeeld. Van iemand die drie, vier keer meer verdient dan onze jongens mag je meer verwachten.' 

Wanneer de aanstelling van Hamzaoglu binnenkort officieel wordt, zullen die woorden worden aangestipt.

Hamzaoglu begon zijn trainersloopbaan in 2008 bij Malatyaspor en wist twee seizoenen geleden promotie te bewerkstelligen met Akhisar Belediyespor. De voorbije anderhalf jaar fungeerde hij als assistent van Fatih Terim bij de Turkse ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.