Kampioenenmakers Cocu en Brood maken kans op eretitel

Reacties

Vijf trainers maken kans om de Rinus Michels Award voor Trainer van het Jaar in de wacht te slepen. Onder hen Phillip Cocu en Ruud Brood, die met PSV en NEC grote successen boeken. Dat heeft de belangenvereniging voor de trainers in het betaald voetbal, de CBV, naar buiten gebracht. De winnaar wordt op 15 mei bekendgemaakt.

Kampioenenmakers Cocu en Brood maken kans op eretitel

Brood pakte met NEC de titel in de Jupiler League en dus promotie naar de Eredivisie, terwijl Cocu het landskampioenschap met PSV niet meer kan ontgaan. De andere drie genomineerden zijn Feyenoord-coach Fred Rutten, Peter Bosz van Vitesse en Ron Jans, die met PEC Zwolle voor het tweede jaar op rij de bekerfinale haalde. Een van deze vijf trainers ontvangt in Zwolle de Rinus Michels Award, die de afgelopen twee jaar naar Frank de Boer (Ajax) ging.

In het VI-trainersklassement bezetten Cocu en Rutten de bovenste twee plaatsen. Jans staat daarin zesde, terwijl Bosz de gedeelde elfde plek in handen heeft. Brood - want actief op het tweede niveau - komt op die lijst niet voor. Opvallend is in dat opzicht het feit dat Henk de Jong en Jurgen Streppel níét genomineerd zijn voor de prijs.

Uitstekend
Zij presteren met respectievelijk SC Cambuur en promovendus Willem II uitstekend. De twee ploegen staan achtste en negende, hebben allebei 39 punten en zijn nog volop in de race om plaats acht. Bij bekerwinst van PEC betekent die positie aan het einde van het seizoen play-offs om deelname aan Europees voetbal. In het VI-klassement staan zijn derde en vierde, maar een nominatie van de CBV levert dat echter niet op.

Ook wordt op 15 mei de beste jeugdopleiding van het land bekendgemaakt. Daarop maken dit seizoen Ajax, AZ, PSV en Feyenoord kans, de Rotterdammers wonnen de prijs de laatste vijf (!) seizoenen. In het amateurvoetbal zijn dat Be Quick, DVS'33, AFC, Quick, UNA en Helden. Trainers Jan Vlap (Harkemase Boys), Frans Koenen (RKHVV), Ron van der Gracht (Hollandia), Adrie Poldervaart (vv Zwaluwen), Ron Timmers (vv Dongen) en Erwin van Breugel (Blauw Geel'38) kunnen de titel van beste oefenmeester in het amateurvoetbal winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.