Kampioen PSV wint bijna altijd van 'de kleintjes'

Reacties

● Excelsior won twee en verloor dertien van de zeventien thuiswedstrijden tegen PSV in de Eredivisie (G2).

Kampioen PSV wint bijna altijd van 'de kleintjes'

● PSV scoorde 48 goals in de laatste dertien competitiewedstrijden tegen Excelsior (gemiddeld 3,7 per duel).

● Niemand die dit seizoen een Eredivisieduel voor PSV speelde was geboren toen de Eindhovenaren voor het laatst van Excelsior verloren (2-0 nederlaag in mei 1985).

● Excelsior won slechts één van de laatste tien Eredivisieduels voor eigen publiek (G3, V6).

● Excelsior pakte dit seizoen in totaal twee punten tegen de drie ploegen die het nog treft (PSV 3-0 nederlaag, AZ 3-3 en FC Utrecht 2-2).

● Excelsior-middenvelder Adil Auassar was betrokken bij drie doelpunten in zijn laatste drie Eredivisiewedstrijden (twee goals, één assist).

● PSV verspeelde dit seizoen slechts twee punten in negentien wedstrijden tegen de huidige nummers acht tot en met achttien (W18, G1).

● PSV heeft nog één overwinning nodig om het clubrecord van 27 Eredivisiezeges in één seizoen te evenaren (vijf keer eerder, laatste keer in 2004/05).

● De Eindhovenaren speelden sinds de eeuwwisseling twaalf Eredivisiewedstrijden met de titel van dat seizoen op zak en verloren geen enkele van deze duels (W9, G3).

● Met Memphis Depay (20 goals) en Luuk de Jong (19) kan PSV de eerste club worden met twee spelers met minimaal twintig doelpunten in één seizoen sinds Feyenoord in 2004/05 (Dirk Kuijt 29 en Salomon Kalou 20).

● Luuk de Jong maakte dit seizoen al tien doelpunten met het hoofd voor PSV, het hoogste aantal in de Eredivisie sinds Klaas-Jan Huntelaar in 2007/08 (elf voor Ajax).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.