Kampioen 'La Furía Roja' kleurt FIFA-sterrenelftal

Spanje kroonde zich in Zuid-Afrika tot wereldkampioen en een flink aantal spelers kwam ook nog eens in aanmerking voor een individuele onderscheiding. Voor liefst zes Spanjaarden werd een plekje in het FIFA-sterrenelftal ingeruimd. Eén Nederlander viel deze eer ten deel.

Kampioen 'La Furía Roja' kleurt FIFA-sterrenelftal

Op de website van de wereldvoetbalbond konden de bezoekers tijdens het WK en na afloop van de finale hun ideale elftal samenstellen. Het rood van de wereldkampioen domineert.

Iker Casillas verdedigt het doel van het FIFA-sterrenelftal en heeft met Sergio Ramos en Carles Puyol twee Spaanse verdedigers voor zich. Maicon en Philipp Lahm completeren de defensie.

Wesley Sneijder is de enige Nederlander die deel uitmaakt van het sterrenensemble. De topscorer van Oranje (vijf treffers) komt op het middenveld Xavi en Andrés Iniesta tegen, zijn directe tegenstanders in de finale. Ook voor de Duitser Bastian Schweinsteiger hadden de bezoekers een zwak.

Topscorer David Villa (eveneens vijf treffers) was het meest populair. De nieuwbakken aanvaller van Barcelona kreeg liefst 61,33 procent van de stemmen. Gouden Bal-winnaar Diego Forlán (Uruguay) is zijn aanvalspartner.

Vicente Del Bosque leidde zijn elftal naar de wereldtitel en werd aangemerkt als meest geschikte coach voor het FIFA-keurkorps.

Onderstaand het FIFA-sterrenelftal:

Doel Iker Casillas (Spa);

Verdediging Maicon (Bra), Sergio Ramos (Spa), Carles Puyol (Spa)l, Philipp Lahm (Dui);

Middenveld Xavi (Spa), Bastian Schweinsteiger (Dui), Andrés Iniesta (Spa), Wesley Sneijder;

Aanval Diego Forlán (Uru), David Villa (Spa);

Coach Vicente Del Bosque (Spa).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen