Kampioen Juventus laat kans op puntenrecord schieten

Landskampioen Juventus heeft voor de zesde keer in dit seizoen gelijk gespeeld en moet daardoor het record uit het seizoen 2005/06 uit het hoofd zetten. Een sterk gewijzigd Juve kon Cagliari niet over de knie leggen. In de Juventus Arena werd het 1-1.

De Italiaanse grootmacht had zes punten in de laatste twee wedstrijden nodig om het puntenrecord van oud-trainer Fabio Capello te verbreken. Destijds werd Juve kampioen met 91 punten, maar raakte die titel even later kwijt vanwege een omkoopschandaal. Om die reden degradeerde de Champions League-winnaar van 1996 naar de Serie B.

Trainer Antonio Conte gaf een week na het behalen van de tweede landstitel op rij rust aan sterkhouders Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon, Mirko Vucinic en Fabio Quagliarella. Het gemis van het viertal liet zich merken in Turijn, waar de Oude Dame al na twaalf minuten tegen een achterstand aan keek door de fraaie treffer van Victor Ibarbo.

De Colombiaan zette net voorbij de middenlijn een actie in en liet vervolgens doelman Marco Storari kansloos. Onderweg passeerde de aanvaller Emanuele Giaccherini en Andrea Barzagli met een technisch hoogstandje, waardoor hij vrij door kon naar het doel van Juventus.

SchaarsNa deze treffer bleef het lange tijd stil in het uitverkochte stadion, waar de kansen schaars waren voor zowel de thuisploeg als Cagliari. Het hoogtepunt van de eerste 45 minuten volgde vlak voor rust. Net buiten het zestienmetergebied mocht Sebastian Giovinco aanleggen voor een directe vrije trap. De behendige aanvaller trapte de bal op de kruising, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opzoeken.

Na de rust was Juventus wel gretig en geïnspireerd. Nog binnen het uur trok de trotse koploper de stand gelijk via invaller Vucinic. Op aangeven van Arturo Vidal kon de Montenegrijn, die zijn tiende competitietreffer van dit seizoen aantekende, de bal het lege doel inschuiven.

Ondanks diverse mogelijkheden van Emanuele Giaccherini en Alessandro Matri bleef het in Turijn 1-1. Door de remise bezet Juventus de eerste plaats in Italië met 87 punten. Cagliari stijgt na het zwaarbevochten punt naar plaats elf met 44 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.