Kampioen Juve opent Serie A met nipte zege

Juventus is het nieuwe Serie A-seizoen begonnen met een magere overwinning op Chievo Verona. Het werd 0-1 voor De Oude Dame.

De regerend kampioen kwam al na zes minuten op voorsprong in Verona, toen een inzet van Martin Cáceres (foto) via verdediger Christian Biraghi en doelman Francesco Bardi in het doel verdween. Dat het bij rust slechts 0-1 voor Juventus stond, was een klein wonder. De Oude Dame raakte in de eerste helft namelijk drie keer het aluminium, via Arturo Vidal, Carlos Tévez en Cáceres.

Door een blessuregolf - onder anderen Andrea Pirlo, Alvaro Morata en Andrea Barzagli ontbraken - liet de debuterende trainer Massimiliano Allegri de pas achttienjarige Kingsley Coman in de basis debuteren. Hij verdubbelde vlak na rust bijna de voorsprong met een geplaatst schot, maar zag zijn inzet rakelings naast gaan.

Ook Tévez lukte het daarna niet de marge te verruimen, waardoor het spannend bleef voor Juventus. De Turijners wisten de eindstreep echter zonder schade te bereiken, waardoor zij het seizoen beginnen met het volle pond.