Kampioen Gent herstelt zich tegen Genk van valse start

Regerend landskampioen AA Gent heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen in de Belgische Jupiler Pro League binnen. RC Genk werd dankzij een strafschop van Sven Kums verslagen: 1-0.

Beide ploegen openden vrijdagavond de tweede speelronde. In de eerste wedstrijd hadden Gent en Genk wisselende successen geboekt. De bezoekers wonnen vorige week met 3-1 van OH Leuven, maar de kampioen speelde slechts met 1-1 gelijk tegen Westerlo. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck had een goed resultaat dan ook hard nodig.

De beste kansen én het meeste balbezit waren in de eerste helft dan ook voor Gent. Kopballen en een schot van Laurent Depoitre en een poging van Brecht Dejaegere troffen echter geen doel. Scoren deden de bezoekers uit Genk kort voor rust wél, maar Tornike Okriashvili stond nipt buitenspel en zag zijn goal worden afgekeurd. Op slag van rust kwam Gent vervolgens op voorsprong.

De al eerder stuntelende verdediger Christian Kabasele legde Dejaegere neer, waarna aanvoerder en voormalig SC Heerenveen-middenvelder Sven Kums (foto) de strafschop benutte: 1-0. Samen met Nana Asare (ex-FC Utrecht) en Lasse Nielsen (ex-NEC) vormde Kums het contingent oud-Eredivisionisten bij Gent.

Bij Genk speelden bovendien ex-Feyenoorders Thomas Buffel en Sekou Cissé. De beide aanvallende krachten konden ook in de tweede helft echter niets uitrichten en zagen hoe Igor De Camargo (vorige week nog twee keer trefzeker) een vrije trap in de slotfase op de kruising krulde. Zodoende bleef het bij 1-0.