Kampioen Chelsea krijgt recordbedrag van 136 miljoen

Reacties

Het behalen van de landstitel heeft Chelsea het waanzinnige bedrag van 136 miljoen euro opgeleverd. Nog nooit keerde de Premier League zoveel geld uit aan de kampioen.

Kampioen Chelsea krijgt recordbedrag van 136 miljoen

Verreweg het grootste deel van het bedrag bestaat uit televisie-inkomsten. Binnenlandse en buitenlandse tv-deals leverden de kampioen 102 miljoen euro op. Daarnaast incasseerde Chelsea een prestatiebonus van 34 miljoen euro, maakte de Premier League bekend.

Als kampioen is Chelsea de meestverdienende Premier League-club, maar de ranglijst met best boerende clubs is geen rechtstreekse afspiegeling van de eindstand van de competitie. Zo krijgt het als vierde geëindigde Manchester United meer geld (133 miljoen) dan nummer drie Arsenal (132 miljoen). Dat komt doordat wedstrijden van de club van Louis van Gaal vaker live op televisie zijn uitgezonden dan duels van de mannen van Arsène Wenger.

In totaal verdelen de twintig Premier League clubs 2,2 miljard euro. Ook met staartclub Queens Park Rangers hoeft niemand medelijden te hebben, want de club kan ondanks degradatie 89 miljoen euro bijschrijven. Bekijk hier het volledige overzicht van betalingen aan clubs uit de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.