Kamp Blatter: 'Schorsing gebaseerd op misverstand'

Reacties

Volgens FIFA-voorzitter Sepp Blatter berust zijn schorsing van negentig dagen op een groot misverstand. Dat laat de 79-jarige Zwitser weten via zijn advocaten.

Kamp Blatter: 'Schorsing gebaseerd op misverstand'

De ethische commissie van de FIFA schorste Blatter donderdag voor negentig dagen, vanwege het onderzoek dat de Zwitserse justitie naar hem heeft ingesteld. Volgens Blatter heeft de commissie daarmee een fout begaan.

'Blatter is teleurgesteld dat de ethische commissie hem niet de kans heeft gegeven zijn kant van het verhaal te vertellen, zoals volgens de regels zou moeten', aldus het statement van Blatters advocaten. Vanwege zijn schorsing mag Blatter niet op persoonlijke titel een statement doen uitgaan.

'Bovendien heeft de ethische commissie zijn beslissing gebaseerd op een misverstand, een verkeerde interpretatie van de acties van de Zwitserse justitie. Er is een onderzoek geopend, maar er is geen sprake van een beschuldiging. President Blatter kijkt dan ook uit naar de gelegenheid om bewijzen te tonen dat hij zich op geen enkele wijze schuldig heeft gemaakt aan ontoelaatbaar of crimineel gedrag', sluit het kamp-Blatter af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.