Kalou voorkomt uitschakeling Chelsea in FA Cup

Everton en Chelsea moeten op herhaling in een poging de vijfde ronde van de FA Cup te bereiken. In Liverpool eindigde de bekerwedstrijd terecht in 1-1, na doelpunten van Louis Saha en Salomon Kalou. Aston Villa beleefde een gemakkelijkere middag, met een 3-1 overwinning op Blackburn Rovers. Een doelpunt van Cedric van der Gun kon niet voorkomen dat zijn club Swansea City werd uitgeschakeld. De club uit Wales, uitkomend in het Championship, verloor met 2-1 van Leyton Orient (League One).

Everton - Chelsea 1-1Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd maar kwamen vóór rust niet tot scoren. In de tweede helft zette Louis Saha The Toffees op voorsprong. Uit een corner van Leighton Baines kopte de Fransman knap binnen.

Lang konden de supporters op Goodison Park echter niet juichen. Tien minuten na de openingstreffer zette Salomon Kalou (foto) de bezoekers naast Everton. Een pass in de diepte van Nicolas Anelka, waarbij Ramires met een slim overstapje als bliksemafleider fungeerde, werd door de voormalig Feyenoorder handig afgerond.

In de slotfase gingen beide teams tot het uiterste om een gelijkspel te voorkomen. Resultaat leverde het niet op, al scheelde het soms weinig. Namens Chelsea schoot Ramires op de paal, bij Everton zorgde Jermaine Beckford bijna voor de overwinning. Zijn schot werd echter op sublieme wijze gestopt door keeper Petr Cech.

De replay van het FA Cup-duel zal hoogstwaarschijnlijk op 26 februari plaatshebben.

Aston Villa - Blackburn Rovers 3-1Aston Villa slaagde er wel in een ronde verder te bekeren. Het duel met Blackburn Rovers werd al in de eerste helft beslist: 3-1.

Al na tien minuten zette Ciaran Clark zijn team op voorsprong. Blackburn verwerkte een hoekschop tot een nieuwe corner, waaruit Clark gemakkelijk met het hoofd scoorde. Nikola Kalinic zorgde ervoor dat de Rovers niet lang tegen een achterstand hoefden aan te kijken.

Na het doelpunt van Kalinic bleef het even rustig op Villa Park, totdat Robert Pires de thuisploeg weer op voorsprong zette. De Franse vedette rondde af na een technisch hoogstandje: 2-1. Vier minuten voor rust bracht Nathan Delfouneso Blackburn de nekslag toe.

De tweede helft kende weinig spektakel. Een kleine smet op de overwinning van Aston Villa was de rode kaart voor Nathan Baker. Na een harde overtreding moest de jonge Engelsman het veld verlaten. Foto: VI Images