Kalou maakt zijn eerste minuten voor Heerenveen

Bonaventure Kalou heeft zijn eerste minuten in het pompeblêdenshirt achter de rug. SC Heerenveen boekte met de Ivoriaan de derde oefenzege op rij. Xanthi verloor met 2-1.

Heerenveen-trainer Trond Sollied weet de tegenvallende resultaten in de oefencampagne aan de absentie van zijn aanvallers. Gerald Sibon en Roy Beerens zijn actief op de Olympische Spelen, terwijl met de nieuwelingen nog geduld werd betracht.

Tegen Xanthi had de Noorse trainer de beschikking over twee nieuwe offensieve krachten. De Noorse spits Tarik Elyounoussi begon nog op de bank. Kalou stond in de basis. Hoewel de Ivoriaan debuteerde zonder treffers, leidde SC Heerenveen bij rust met 2-0 mede dankzij zijn inbreng. De doelpunten kwamen op naam van Danijel Pranjic en Paulo Henrique.

In de tweede helft, waarin na een uur Kalou plaatsmaakte voor Elyounoussi, deden de Grieken wat terug. Maar verder dan de eretreffer in het oefenduel kwam Xanthi niet in Beetsterzwaag.