Kalmar neemt Nilsson over van Utrecht en zwaait Platje uit

Reacties

FC Utrecht heeft verdediger Marcus Nilsson definitief kunnen slijten. De 26-jarige Zweed werd al verhuurd aan Kalmar FF. Die club uit zijn vaderland neemt hem nu definitief over.

Kalmar neemt Nilsson over van Utrecht en zwaait Platje uit

Nilsson (foto) kwam in 2011 van Helsingborgs IF naar de Domstad, maar kon daar nooit zijn belofte inlossen. Bij Kalmar tekende hij voor een jaar.

'De concurrentiestrijd om een basisplaats heeft Marcus nooit definitief in zijn voordeel kunnen beslechten in Utrecht', licht Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff op de clubwebsite toe. 'Daarom was een verhuur in januari een goede optie. In Zweden komt hij wél veel aan spelen toe. Hij is een belangrijke schakel in de ploeg van Kalmar FF. Voor alle betrokken partijen was een definitieve transfer dan ook een goede zaak.'

Behalve Utrecht maakte ook Kalmar op de clubwebsite de komst van Nilsson bekend. De club doet dat tegelijkertijd met het vertrek  van Melvin Platje. Hij werd het voorbije seizoen gehuurd van Neftçi Baku. In Azerbeidzjan heeft de voormalige spits van onder meer FC Volendam en NEC nog een tot medio 2015 doorlopende verbintenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.