Kalezic wil verbetering: 'Gewerkt op onze vrije dag'

Reacties

Roda JC Kerkrade-trainer Darije Kalezic heeft zich de afgelopen week vooral beziggehouden met pleisters plakken. Zaterdag werd er in eigen huis namelijk met 5-0 verloren van PEC Zwolle en de coach mikt daarom komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (18.30 uur) op revanche.

Kalezic wil verbetering: 'Gewerkt op onze vrije dag'

Normaliter zijn de spelers van Roda op maandag altijd vrij. Deze week was dat anders. 'We hebben zondag bij elkaar gezeten om te praten over de wedstrijd en maandag zijn we, in tegenstelling tot normaal, ook aan de slag gegaan. We hebben geen vrije dag gehouden, maar naar de oorzaak voor de wanprestatie gezocht', vertelt Kalezic op de clubsite.

Wijzigingen gaat de trainer niet doorvoeren naar aanleiding van de blamage tegen Zwolle. 'Dat kan ik namelijk niet', geeft hij aan. 'Wij hebben de kleinste selectie van Nederland. Zelfs als ik spelers eruit had willen houden, had dat niet gekund. Daarbij komt ook nog eens de schorsing van Rostyn Griffiths en een aantal geblesseerden.' Een van die geblesseerden is spits Tomi Juric. 'Een groot gemis, want we scoren al niet makkelijk', aldus Kalezic, die zijn strijdplan voor zaterdag al klaar heeft.

Winnen
Een zege op de Friezen is meer dan welkom voor Roda. Na een goed begin zijn de Limburgers namelijk weggezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst met veertien punten. Van de eerste vier wedstrijden werden er drie gewonnen, maar na de vierde speelronde werd er geen driepunter meer geboekt. 'Dat zegt me allemaal niet zo veel. Alles staat dichtbij elkaar, over twee weken kan de stand weer volledig anders zijn', besloot Kalezic zijn verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.