Kalezic wijt historische nederlaag aan kinderlijke fouten

Reacties

De conclusies die Roda JC Kerkrade-trainer Darije Kalezic na de 0-5 nederlaag tegen PEC Zwolle trok, logen er niet om. Het was ruim vijftig jaar geleden dat de Limburgers in eigen huis met zo'n groot verschil onderuit gingen.

Kalezic wijt historische nederlaag aan kinderlijke fouten

In het seizoen 1961/62 was Feyenoord op bezoek in Kerkrade met 6-1 te sterk voor de thuisploeg, waarna een dergelijke oorwassing tot aan zaterdag uitbleef. Dat PEC met dermate grote cijfers uithaalde tegen de promovendus, wijt Kalezic aan een totale offday van zijn ploeg. 'Niemand haalde zijn niveau', luidde het harde oordeel van de trainer bij FOX Sports.

Met name de manier waarop de tegentreffers tot stand kwamen, vormde een doorn in het oog van de coach. 'De kinderachtige fouten die we vandaag hebben gemaakt, kun je niet compenseren. Uit de statistieken blijkt dat we moeilijk scoren, dan moet je met de gedachte spelen dat je in ieder geen tegendoelpunt moet krijgen.'

Het naïeve verdedigingswerk van Roda lag onder meer ten grondslag aan de tweede treffer van Ryan Thomas, die bij het maken van de 0-3 profiteerde van een misverstand tussen doelman Benjamin van Leer en verdediger Arjan Swinkels. 'Zo'n fout heb ik nog nooit gezien', stelde Kalezic verbeten vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.