Kalezic voor twee seizoenen naar Roda JC

Reacties

Darije Kalezic is de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade. De Bosniër komt over van Jong PSV en tekent voor twee jaar bij de Limburgse promovendus. Hij wordt morgen gepresenteerd.

Kalezic voor twee seizoenen naar Roda JC

De 45-jarige Kalezic was al een tijdje in gesprek met Roda JC, dat aanvankelijk Ernest Faber op het oog had als nieuwe hoofdtrainer. De Brabander koos echter voor NEC, dat volgend seizoen net als de Limburgers na een jaar afwezigheid terugkeert in de Eredivisie.

'Uiteraard zijn we erg blij dat we Darije voor de komende twee seizoenen hebben kunnen vastleggen', aldus algemeen directeur Wim Collard van Roda. 'We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd en daaruit bleek al vrij snel dat hij past binnen de profielschets van Roda JC. Darije is een ervaren trainer met een goede visie op voetbal.'

Voor Kalezic is Roda niet zijn eerste klus op het hoogste niveau. Eerder had hij als interim-trainer De Graafschap onder zijn hoede (2009) en was hij in België een paar maanden werkzaam voor Zulte-Waregem. Verder trainde hij anderhalve maand Stockport County, dat destijds op het vijfde niveau van Engeland speelde. Bij de Doetinchemmers was hij ook nog twee jaar de hoofdverantwoordelijke in de Eerste Divisie.

De in Zwitserland geboren Kalezic stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer bij Jong PSV, waarmee hij in zijn eerste seizoen zelfs een periodetitel bemachtigde in de Jupiler League. Als speler kwam hij in Nederland uit voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn en De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.