Kalezic spiegelt Roda aan Vitesse: 'Voor ons geldt hetzelfde'

Reacties

Na de geslaagde seizoenstart tegen Heracles Almelo staat voor Roda JC Kerkrade vrijdag het uitduel met Vitesse op het programma. Volgens trainer Darije Kalezic andere koek, maar toch ziet hij kansen. Hij constateert namelijk dat de Arnhemmers in hetzelfde schuitje zitten als de Limburgers.

Kalezic spiegelt Roda aan Vitesse: 'Voor ons geldt hetzelfde'

Zes dagen na de 3-1 zege op de Almeloërs gaat Roda JC in Gelredome op jacht naar een nieuwe driepunter. Dat doet het in een soort van overbruggingsperiode, zo geeft Kalezic aan. 'Ons systeem zal niet per wedstrijd verschillen, maar we moeten wel kijken wat er nog gebeurt tot 1 september. Op basis daarvan beslissen we hoe we het gaan doen', vertelt hij op de website van de promovendus.

Hij doelt daarmee op de verschillende systemen die hij zijn ploeg de afgelopen weken liet spelen. 'In de voorbereiding hebben we er twee uitgeprobeerd, de jongens hebben laten zien dat ze in beide systemen goed kunnen functioneren. Afgelopen wedstrijd speelden we vervolgens 4-4-2.' Welk systeem Roda JC bij Vitesse gaat spelen, liet Kalezic - die de vorig weekend geblesseerd uitgevallen Gibril Sankoh weer tot zijn beschikking heeft - in het midden.

Compenseren
Wel gaf Kalezic dus aan hij pas na het sluiten van de transfermarkt gericht kan gaan werken. Tot die tijd verwacht hij iets extra's van zijn selectie. 'Vrijdag hebben de jongens wil om te winnen getoond, als team hebben we de schouders eronder gezet. Zo compenseren we op dit moment de tekortkomingen die we nog hebben. We moeten als team het veld op en er ook als team weer vanaf. Die mentaliteit hoort bij Roda.'

De oefenmeester ziet kansen tegen Vitesse, onder meer omdat ook de komende tegenstander nog niet optimaal in vorm is. 'Die ploeg moet weer vanaf nul beginnen, er zijn veel veranderingen in het elftal. Dat neemt niet weg dat ze nog steeds een ander kaliber spelers hebben dan de meeste clubs in Nederland. Maar ook hun trainer zegt dat die ploeg pas over twee of drie maanden volledig ingespeeld is. Dat klopt, voor ons geldt precies hetzelfde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.