Kalezic moet flink improviseren tegen hekkensluiter

Op jacht naar lijfsbehoud speelt De Graafschap vanavond een belangrijk duel. De Doetinchemse club neemt het op de eigen Vijverberg op tegen hekkensluiter Willem II. Trainer Darije Kalezic heeft met een zwaar gehavende selectie te maken. Zo kan hij drie van de vier middenvelders die normaliter een basisplek hebben, niet opstellen.

Kalezic moet flink improviseren tegen hekkensluiter

Youssouf Hersi (knie) en Peter Jungschlager (lies) zijn geblesseerd, terwijl Rogier Meijer geschorst is. Daarnaast kan Kalezic niet beschikken over de langdurig geblesseerden Muslu Nalbantoglu, Jan-Paul Saeijs, Soufian El Hassnaoui en Vito Wormgoor.

'Het is even puzzelen', zegt Kalezic tegen Voetbal International. 'Daarbij is het ook mogelijk dat we voor een iets andere speelstijl kiezen.' De trainer zal waarschijnlijk een basisplaats inruimen voor de talenten Sjoerd Overgoor en Rik Sebens.

Kalezic verwacht een opportunistische tegenstander. 'Tegen FC Utrecht en SC Heerenveen heeft Willem II laten zien met een aanvallende speelstijl resultaat te kunnen boeken. Ze strijden voor hun laatste kans, en zullen met die intentie het veld ingaan. We zullen er alles aandoen om de punten in eigen huis te houden. En bij winst kunnen wij uitstekende zaken doen, want dan wordt het gat met Excelsior acht punten.' (Freek Jansen) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's