Kalezic kiest bewust voor Roda 'en niet voor het geld'

Reacties

'Een enorme uitdaging', noemt Darije Kalezic (45) het karwei dat hem wacht bij Roda JC Kerkrade. De in Zwitserland geboren Bosniër, die vorige week voor twee jaar tekende, is vastbesloten zijn nieuwe club in rustiger vaarwater te brengen.

Kalezic kiest bewust voor Roda 'en niet voor het geld'

Kalezic' voorgangers Ruud Brood, Jon Dahl Tomasson en René Trost moesten voortijdig wijken. Zij dienden te werken in een verre van ideaal klimaat, waarbij een gebrek aan structuur en voetbalknowhow in de organisatie ervoor zorgde dat veel beslissingen werden genomen op basis van opportunisme. De club erkent dat nu zelf ook en wil toe naar meer stabiliteit op technisch vlak. De komst van een trainer met een duidelijke visie was een eerste stap.

Nadat Ernest Faber was blijven twijfelen, had gepleit voor de komst van een aantal mensen uit zijn eigen kring en uiteindelijk voor NEC had gekozen, schakelde Roda door naar Kalezic. De ex-trainer van De Graafschap, Zulte Waregem, Stockport County en Jong PSV had ook weer aanbiedingen vanuit het buitenland. 'Bij twee clubs kon ik aan de slag als hoofdtrainer', zegt hij tegen Voetbal International. 'Als ik het geld had meegewogen, was ik nu niet bij Roda geweest. Ik wilde graag in Nederland blijven, ook voor mijn familie.'

'Tijdens de besprekingen met Roda kreeg ik een heel goed gevoel, dat ze kei- en keihard de schouders eronder willen zetten om er hier iets van te maken. We weten allemaal dat de club rumoerige jaren achter de rug heeft, dat er veel trainers zijn gesneuveld. Samen met de mensen van Roda wil ik een goed fundament neerzetten.'

Volgende stap voor Roda is het vastleggen van een sterke technische man. De club zou het liefst hoofd opleiding/technisch manager Louis Coolen, in bezit van een aflopend contract, behouden. De Brabander zegde vorige week het Cypriotische Anorthosis Famagusta af, maar lijkt ook niet voor Roda te kiezen. Hij ambieert na zeven tropenjaren in Rusland geen fulltime baan. De naam Hans Smulders (technisch manager FC Eindhoven) zingt in Kerkrade rond als alternatief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.