Kaita erkent in de steek laten van Nigeria

De uitsluiting van Sani Kaita was het begin van het einde van Nigeria. De middenvelder toonde zich zowel schuldbewust als hoopvol.

Kaita erkent in de steek laten van Nigeria

Vincent Enyeama werd dan de winnende treffer van Griekenland aangerekend, de Nigeriaanse keeper was zich van kwaad bewust. 'Ik wil niet zeggen dat het mijn fout was, het is de bal', wees Enyeama naar de Jabulani.

De oorzaak van de nederlaag tegen Griekenland lag ook meer besloten in de rode kaart voor Kaita. De voormalig middenvelder van Sparta Rotterdam liet zich provoceren door Vasilis Torosidis, trapte na en verdween na ruim een half uur al naar de kleedkamer.

'Natuurlijk stonden we beiden op het veld en gingen we beiden voor de bal', zei Kaita over het beslissende moment. 'Hij schopt de bal en raakt me daarna met de bal. Ik ga naar hem toe en dit is waar hij om vroeg.'

Kaita toonde zich wel schuldbewust voor zijn actie. 'Natuurlijk was het niet de juiste reactie, maar het gebeurde en ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan het Nigeriaanse volk. Maar er is nog hoop. Als we de laatste wedstrijd winnen, dan gaan we door.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen