Kaiserslautern boekt ruime oefenzege op FC Twente

FC Twente is tijdens zijn trainingskamp in La Manga tegen een ruime oefennederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Michel Preud'homme verloor in Spanje met 4-1 van 1. FC Kaiserslautern.

Al na vijf minuten ging het mis voor FC Twente. Na een fout van Douglas kon Ivo Ilicevic op aangeven van Jan Moravek de score openen namens de club uit de Bundesliga. In de 22ste minuut verdubbelde diezelfde Moravek en na een half uur spelen maakte Pierre de Wit er 3-0 van. Nikolay Mihaylov leek de vrije trap verkeerd te beoordelen, al stuiterde de bal ook wel vreemd op.

Nadat Nacer Chadli, Marc Janko en Luuk de Jong al kansen hadden gemist, was het Janko die in de 34ste minuut de regerend landskampioen terug in de wedstrijd bracht door de 3-1 binnen te schuiven. Het bleek uiteindelijk slechts een eretreffer, want alleen Kaiserslautern wist nog te scoren. In de 52ste minuut besliste Erwin Hoffer de eindstand op 4-1 in het voordeel van de Duitsers. Foto: VI Images