Kah steelt show met magnifieke goal tegen VVV

Roda JC Kerkrade heeft het Limburgse onderonsje met VVV-Venlo met 5-2 gewonnen. Mads Junker scoorde drie keer, maar het hoogtepunt van de avond kwam van de rechtervoet van Pa-Modou Kah.

Het was eenrichtingsverkeer in het Parkstad Limburg Stadion. Binnen een minuut was Willem Janssen al dicht bij de openingstreffer. Dennis Gentenaar, opgesteld ten faveure van de gepasseerde Kevin Begois, redde echter goed.

De safe vormde slechts uitstel van executie, want in de vijfde minuut kwam de thuisclub alsnog op voorsprong. Robbie Wielaert werkte een door Davy De Fauw doorgekopte vrije trap van Anouar Hadouir binnen.

In de zestiende minuut verdubbelde Mads Junker de voorsprong. De Deen gaf de bal van dicht bij met de borst het laatste zetje, nadat een kopbal van zijn landgenoot Morten Skoubo was teruggekomen via de lat. Na ruim een half uur besliste Junker de wedstrijd in het voordeel van Roda. Uit een voorzet van Jimmy Hempte kopte de aanvaller achter Gentenaar.

Na rust ging Roda onverstoorbaar verder. Na een uur stond het al 5-0. Junker kopte in de 56ste minuut, weliswaar in buitenspelpositie, uit een voorzet van Hadouir binnen. Kort daarna maakte Kah ongetwijfeld zijn mooiste doelpunt uit zijn loopbaan.

De verdediger schoot met een halve omhaal schitterend binnen. Michael Timisela en Michael Uchebo maakten er in de slotfase nog wel 5-2 van, maar dat mocht de pret niet drukken in Kerkrade.

Roda neemt door de overwinning op VVV de zesde plaats over van FC Groningen en heeft nu 51 punten uit 31 wedstrijden. VVV blijft met slechts zeventien punten voorlaatste in de Eredivisie. Foto: VI Images