Kah maakt Europese Doelpunt van het Seizoen 2010/11

Totaal aantal stemmen: 20565

Kah maakt Europese Doelpunt van het Seizoen 2010/11

Het afgelopen seizoen leverde enkele schitterende doelpunten op. Die van Pa-Modou Kah werd door bezoekers van VI.nl gekozen tot de mooiste treffer van de voorbije jaargang. De halve omhaal van de verdediger van Roda JC Kerkrade liet de concurrentie achter zich.

Elk jaar maakt de Britse krant The Guardian een selectie van de twintig treffers, waaruit de mooiste van de Europese velden kan worden verkozen. In het seizoen 2008/09 werd het doelpunt van Grafite (VfL Wolfsburg) tegen Bayern München verkozen tot Europa's beste. Het jaar daarop viel de eer te beurt aan Benjamin Huggel (FC Basel) tijdens het uitduel met FC Zürich.

Ook de afgelopen jaargang vielen er enkele juweeltjes te bewonderen, waaronder één op de Nederlandse velden. De halve omhaal van Pa-Modou Kah (Roda JC Kerkrade) in de derby tegen VVV-Venlo behoorde tot de twintig genomineerde treffers en werd door jullie als allermooiste verkozen. Van de 20.565 stemmen was bijna dertig procent voor de Noorse verdediger.

De lezers van The Guardian kozen echter met grote meerderheid voor Freddy Guarin. Het kiezelharde schot van de Colombiaanse middenvelder van FC Porto werd daar door 47,2 procent verkozen als mooiste. Hij bleef daarmee Wayne Rooney, net als op deze website tweede met zijn omhaal in de stadsderby tussen Manchester United en City, ruim voor.

Overigens ontvingen wij verschillende e-mails met beelden van doelpunten die ook niet misstaan zouden hebben tussen de genomineerden. Bijvoorbeeld de uithaal van Kafoumba Coulibaly (Olympique Nice). Ook de treffers van Gareth Bale (Tottenham Hotspur) en Theo Janssen (FC Twente) hadden volgens de bezoekers van deze website best genomineerd mogen worden.

Hieronder de volledige uitslag van de verkiezing Europese Doelpunt van het Seizoen (klik op de genomineerde treffer voor de video).

29.26%
Pa-Modou Kah
19.76%
Wayne Rooney
11.27%
Dejan Stankovic
10.07%
Mattie Burrows
8.25%
Lionel Messi (Bar-Ars)
5.13%
Lewis McGugan
4.76%
Lionel Messi (Bar-Vil)
2.35%
Johan Elmander
2.05%
Fredy Guarin
1.53%
Dimitris Salmas
0.92%
Romain Poyet
0.85%
Edison Cavani
0.75%
Eden Hazard
0.71%
Jani Virtanen
0.6%
Wayne Routledge
0.49%
Eran Zahavi
0.42%
Julian Schuster
0.34%
Dean Furman
0.27%
Ciro Capuano
0.21%
Christian Schulz


Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's