Kagawa bezorgt Dortmund zege, HSV stelt weer teleur

Borussia Dortmund blijft voor de twintigste keer op rij ongeslagen. Daardoor verbreekt het een clubrecord van liefst twintig jaar oud. Het thuisduel met Werder Bremen werd nipt gewonnen.

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-0Al na acht minuten viel het doelpunt voor de thuisploeg. Een assist van Ilkay Gündogan werd door Shinji Kagawa binnengekopt. Het was voor Kagawa zijn achtste doelpunt, hetzelfde aantal als waar hij vorig jaar (na achttien wedstrijden) op bleef steken. Ondanks de kleine voorsprong bleef Dortmund rustig spelen.

Het elftal van trainer Jürgen Klopp creëerde kans na kans maar slaagde er niet in de score te verdubbelen. Kagawa was nog dicht bij zijn tweede treffer, maar de Japanner schoot op de paal. Ook in de tweede helft domineerde Dortmund. Werder kon kwalitatief niet op tegen de sterke koploper, maar hield zich knap staande. Pas in de slotfase begon Werder te geloven in een stunt.

Dat was echter te laat voor de bezoekers. Opvallend was dat Dortmund ook in de laatste minuten aanvallend bleef spelen. Het nemen van dat risico had geen consequenties; de regerend kampioen sloot de wedstrijd af met een 1-0 zege. Dortmund staat liefst acht punten voor op Bayern München, dat later op de dag op bezoek gaat bij Hertha BSC. Werder staat zesde in de Bundesliga.

Hamburger SV - SC Freiburg 1-3Met Jeffrey Bruma in de basis stelde Hamburger SV opnieuw teleur. Voor de vijfde keer op rij kwam de ploeg van trainer Thorsten Fink niet tot een overwinning. De nummer veertien van de Bundesliga ging op eigen veld onderuit tegen SC Freiburg, dat tot de ontmoeting in Noord-Duitsland de zeventiende plaats bezette.

Johannes Flum opende in de twintigste minuut de score namens de bezoekers nadat een vrije trap van Jonathan Schmid door David Jarolim werd verlengd. Op slag van rust maakte Daniel Caligiuri er op aangeven van Mensur Mujdza 2-0 van. Daar bleef het niet bij: in de 72ste minuut zorgde Cedric Makiadi voor de 3-0, waarna Ivo Ilicevic de eer mocht redden namens Die Rothosen.

Overige uitslagenBayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 1-21. FC Nürnberg - VfL Wolfsburg 1-3FC Augsburg - FSV Mainz 05 2-1 Foto: VI Images