Kadioglu na historische treffer: 'Van plan er meer te maken'

Ferdi Kadioglu zal de wedstrijd bij FC Utrecht (1-1) niet snel meer vergeten. De speler van NEC scoorde en werd de jongste doelpuntenmaker voor de Nijmegenaren ooit in de Eredivisie.

Kadioglu viel direct na de pauze in en bekroonde zijn optreden met een fraai doelpunt. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal in de bovenhoek en bezorgde NEC een punt.

Wat de jongeling betreft is het niet zijn laatste doelpunt in de Eredivisie. 'Ik ben van plan er meer te maken', zei hij voor de camera van FOX Sports. Na de wedstrijd genoot hij met zijn ouders en familie van zijn doelpunt. 'We hebben net nog even wat foto’s gemaakt. Van mezelf, omdat ik heb gescoord. Mijn ouders zijn heel trots op me. Mijn familie was overgekomen uit Turkije en zat ook op de tribune. De laatste tijd wist ik dat ik tegen speelminuten in de Eredivisie aan zat. Net zei de trainer dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld en de volgende keer weer zo moet spelen.'

De trainer van NEC, Peter Hyballa, was inderdaad te spreken over het talent. 'Hij is een instinctvoetballer, maar ook nog een A-junior en speelt nog wat onverantwoordelijk. Zoals bij het door de benen spelen van een tegenstander.' Kardioglu speelde opponent Yassin Ayoub door de benen. Hyballa dacht dat Ayoub fel zou reageren, maar de middenvelder van FC Utrecht liet dat achterwege.

Hyballa was minder tevreden over het spel van zijn ploeg voor rust. 'We speelden 4-3-3, maar onze buitenspelers hielden de bal niet vast. In de rust was ik boos, echt boos. Na rust speelden we net als FC Utrecht, 4-4-2. Toen hadden we Ferdi.'