'Kaartenpakkers' ADO Den Haag stuiten op kwakkelend AZ

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De laatste wedstrijd voor de interlandperiode gaat tussen AZ en ADO Den Haag.

'Kaartenpakkers' ADO Den Haag stuiten op kwakkelend AZ
Speelronde: 27
Aftrap: zondag 19 maart,16.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• AZ komt de afgelopen weken uiterst matig voor de dag; het bereiken van de KNVB-bekerfinale ten koste van SC Cambuur vormt een schraal lichtpuntje. De Alkmaarders zijn ondanks de wisselvalligheid nog steeds in de race voor plek vier. ADO Den Haag won afgelopen week met 1-0 van NEC en deed de rode lantaarn over aan Go Ahead Eagles.

• AZ - ADO Den Haag is een wedstrijd die 27 keer eerder werd betwist op Eredivisie-niveau. De balans is in Alkmaars voordeel met zestien thuiszeges, acht gelijke spelen en drie nederlagen.

• Tegen ADO Den Haag tracht het team van trainer John van den Brom de evenaring van een negatief clubrecord te voorkomen. AZ incasseerde in de laatste vijftien competitieduels minimaal één doelpunt, terwijl de slechtste reeks op zestien achtereenvolgende Eredivisie-wedstrijden met ten minste één tegentreffer staat (gevestigd in het seizoen 1970/71).

• AZ kan ook voor het eerst sinds 2014 in vijf achtereenvolgende Eredivisie-wedstrijden op rij niet tot winst komen. De laatste zege dateert alweer van 12 februari, tegen SC Heerenveen (1-2).

In Den Haag won AZ eerder dit seizoen met 0-1 door een late treffer van de inmiddels vertrokken Robert Mühren.
In Den Haag won AZ eerder dit seizoen met 0-1 door een late treffer van de inmiddels vertrokken Robert Mühren.

• Alle competities meegerekend kwam AZ'er Derrick Luckassen dit seizoen al 3.534 minuten in actie, oftewel ruim 58 uur. Dat is langer dan alle andere Eredivisie-spelers.

• Sinds de 0-1 nederlaag tegen Feyenoord is ADO Den Haag drie Eredivisie-duels ongeslagen. De laatste keer dat de residentieclub vier achtereenvolgende competitiewedstrijden niet verloor, was aan het begin van dit seizoen.

• In de laatste 23 Eredivisie-wedstrijden maakte ADO Den Haag telkens maximaal één treffer. De laatste keer dat de club uit de Hofstad minimaal twee keer scoorde, was op 19 augustus 2016 tegen Excelsior (1-2 winst).

• ADO Den Haag staat dit Eredivisie-seizoen al op 65 gele kaarten. Na 26 speelrondes waren dat er liefst veertien meer dan nummer twee Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.