Kaartenpakker De Kamps ook koning van de overtredingen

Reacties

NAC Breda-middenvelder Joeri de Kamps is de Eredivisie-speler met de meeste overtredingen achter zijn naam. Hij wordt gevolgd door een aantal opvallende namen.

Kaartenpakker De Kamps ook koning van de overtredingen

De eerste plaats voor De Kamps, die in de eerste seizoenshelft al 55 overtredingen beging, is niet vreemd. De verdedigende middenvelder is met negen gele kaarten ook koploper in dát klassement. De andere namen in de bovenste regionen van de 'overtredingen-ranglijst' zijn echter wél opmerkelijk te noemen.

Het podium wordt namelijk gecompleteerd door Vitesse-middenvelders Marko Vejinovic (46) en Davy Pröpper (42). Dat tweetal vormt een belangrijk onderdeel van het veel bewierookte middenveld van de Arnhemmers, maar staat nou niet bepaald bekend om het harde spel. Toch kregen Vejinovic (vier keer geel) en Pröpper (drie keer geel en één keer rood) voor de winterstop al vier kaarten.

In de topvijf staan verder SC Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche (38) en Heracles Almelo-spelers Oussama Tannane en Bryan Linssen (allebei 37). SC Heerenveen-aanvoerder Marten de Roon, AZ-captain Nemanja Gudelj en PEC Zwolle-verdediger Thomas Lam hebben alledrie 36 overtredingen achter hun naam en staan daarmee op een gedeelde zevende plaats, Mike Te Wierik van Heracles en Bram van Polen van PEC (35) bezetten gezamenlijk de tiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.