Kaartenfestijn brengt laagvlieger Catania dure punten

Catania heeft zondagmiddag op eigen terrein in een tumultueus duel middenmoter Genoa van zich afgeschud. Halverwege het tweede bedrijf kregen liefst drie spelers een directe rode kaart, waarna de thuisploeg de 2-1 voorsprong vast wist te houden.

Genoa startte voortvarend aan het treffen. Spits Antonio Floro Flores (foto) zorgde na negentien minuten spelen voor de voorsprong. Pas na de onderbreking kwam Catania langszij. Maxi López was trefzeker: 1-1.

Vijf minuten na de gelijkmaker tekende Gonzalo Ruben Bergessio voor de winnende treffer. Met het spektakel was het echter geenszins gedaan.

Namens de bezoekers mochten doelpuntenmaker Floro Flores en Domenico Criscito het veld ruimen met een directe rode kaart. Tussen de beide prenten zat slechts twee minuten. Blazej Augustyn zorgde een kwartier voor het einde voor de derde uitsluiting. Ook hij mocht vroegtijdig de douche opzoeken.

Ondanks de uitgedeelde kaarten bleef de voorsprong intact waardoor Catania dure punten veroverde in de strijd tegen degradatie. Genoa blijft middenmoter. Foto: VI Images