Juventus-trio komt thuis in Napels

Juventus speelt zaterdag de topper tegen Napoli in het uitverkochte San Paolo. Vorig seizoen was dat een topper in de Serie B. Juve verschijnt met drie Napolitanen in de havenstad.

Juventus-trio komt thuis in Napels

Antonio Nocerino, Raffaele Palladino en Domenico Criscito zijn alle drie in Napels geboren, maar hebben nimmer voor de plaatselijke trots gespeeld.

Laatstgenoemde is de basisplaats die hij begin dit seizoen bij Juventus had inmiddels kwijtgeraakt, maar vooral Nocerino (foto) maakt een uitstekend seizoen door bij De Oude Dame. Niet alleen groeide hij uit tot vaste waarde, ook werd hij geselecteerd door bondscoach Roberto Donadoni voor het nationale team.

Zijn loyaliteit wordt zaterdag wel op de proef gesteld, geeft Nocerino toe op de site van de UEFA. 'Als ik scoor zal ik niet juichen. Ik ben fan van Napoli, en ik respecteer het shirt van de club. Toen ik nog bij Piacenza speelde heb ik ook een doelpunt gemaakt tegen Napoli, en ook toen was ik niet in staat te juichen.'

Palladino werd negen jaar geleden afgetest door de opponent van zaterdag. 'Toen heeft dat pijn gedaan, nu niet meer omdat het me in staat heeft gesteld bij Juventus terecht te komen', zegt de vermoedelijke vervanger van de geschorste Pavel Nedved.

Juventus staat tweede in de Serie A, op drie punten afstand van Internazionale. De thuisclub van zaterdag heeft een achterstand van zes punten op de Bianconeri.

Bekijk hier al onze video's