Juventus zorgt met zege op Napoli voor Romeins feest

Napoli kan plaatsing voor de Champions League bijna vergeten na een 3-1 nederlaag tegen kampioen Juventus. Het resultaat is zeer gunstig voor AS Roma, dat nu zeker is van een plek in de topdrie. Lazio is dat bijna.

Juventus nam tegen Napoli, waar Jonathan De Guzman vanwege een blessure ontbrak, in de dertiende minuut de leiding. Roberto Pereyra maakte het de 1-0 na een prachtige pass van Kingsley Coman, die net als een groot aantal andere reservespelers een kans in de basis kreeg van trainer Massimiliano Allegri.

Ook met B-garnituur was Juventus beter dan Napoli, zoals het dan vorige week ook al was tegen Internazionale (2-1). Napoli kwam na rust nog wel op gelijke hoogte. Een strafschop van Lorenzo Insigne werd gepareerd door Gianluigi Buffon, die echter kansloos was op de rebound van David López. Juve kwam in de 77ste minuut opnieuw op voorsprong. Stefano Sturaro was de gevierde man met een geplaatste inzet na een prachtige vooractie: 2-1.

Kopstoot
Simone Pepe bracht de stand in de extra tijd op 3-1 vanaf de strafschopstip. De penalty was gegeven na een absurde actie van Miguel Britos, die direct rood kreeg na een keiharde kopstoot in het gezicht van Álvaro Morata.

Door de zege heeft Juventus 86 punten. Napoli staat vierde met 63 punten. Alleen als Lazio (66 punten) maandag thuis van AS Roma (67) verliest, houden de Napolitanen kans op een plek in de topdrie. Volgende week zondag speelt Napoli namelijk thuis tegen Lazio, dat het op onderling resultaat aflegt tegen de club van De Guzman als de puntenaantallen gelijk zijn.