Juventus ziet AC Milan naderen door blunderende Buffon

AC Milan zette Atalanta Bergamo in San Siro opzij en kwam tot eigen verrassing op een punt van Juventus, dat door een blunder van Gianluigi Buffon twee punten inleverde.

Juventus - Lecce 1-1Lecce hield onverwachts een punt over aan het bezoek aan Turijn. De degradatiekandidaat keek na acht minuten door toedoen van Claudio Marchisio tegen een achterstand aan en moest vanaf de 54ste minuut met tien man verder na de tweede gele kaart voor Juan Guillermo Cuadrado. De hulp voor Lecce kwam vijf minuten voor tijd van Gianluigi Buffon. De doelman leed in een poging met de voet uit te verdedigen pijnlijk balverlies, waarvan Andrea Bertolacci dankbaar gebruik maakte.

AC Milan - Atalanta Bergamo 2-0Ondanks enkele mooie kansen bleef Atalanta Bergamo met lege handen in de streekderby tegen AC Milan. Pas in blessuretijd werd het pleit beslecht door Robinho. De Braziliaanse spits tekende voor de 2-0 nadat een vrije trap van Zlatan Ibrahimovic onvoldoende was gekeerd door Atalanta-doelman Andrea Consigli. In de negende minuut had Sulley Muntari de score geopend in de wat door het resultaat in Turijn een mooie avond voor Milan werd. Parma - Internazionale 3-1Voor Internazionale was het juist een avond die ondanks een mooi begin beroerd eindigde. Wesley Sneijder opende in de veertiende minuut de score namens de Nerazzurri. In de tweede helft zorgde Parma voor een ommekeer. Fernando Marques tekende in de 53ste minuut met zijn eerste doelpunt in de Serie A voor de gelijkmaker. Twee minuten later profiteerde Sebastian Giovinco van een fout van Inter-verdediger Lúcio. Jonathan Biabiany bezegelde het lot van zijn oude club Inter.

Door de nederlaag dreigt Inter, dat zondag de Milanese derby wacht, naast Europees voetbal te grijpen. De concurrenten Napoli (dinsdag 2-0 winst tegen Palermo) en Udinese (1-0 zege bij Cesena) wonnen wel, terwijl Lazio genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Siena.

Overige duels:Cesena - Udinese 0-1Lazio - Siena 1-1Catania - Bologna 0-1Genoa - Cagliari 2-1Fiorentina - Novara 2-2 Foto: VI Images