Juventus wint ook zeventiende thuisduel en nadert de titel

Juventus heeft zijn knappe thuisreeks een vervolg gegeven tegen Bologna, dat het zeventiende team werd dat door de Oude Dame in Turijn werd verslagen: 1-0.

Dat Juventus dit seizoen in de Serie A in eigen huis ongenaakbaar is, bleek ook tegen Bologna. De degradatiekandidaat verweerde zich lange tijd kranig, maar de thuisploeg had vanaf de eerste minuut de touwtjes in handen. Bologna-doelman Gianluca Curci was voor rust de uitblinker met een aantal cruciale reddingen, maar in de 64ste minuut moest hij het antwoord schuldig blijven op een hard schot van Paul Pogba (foto).

Na deze openingstreffer kwam Juventus, dat donderdag in de halve finale van de Europa League op bezoek gaat bij Benfica, geen moment meer in de problemen. Het elftal van trainer Antonio Conte stevent in een hoog tempo af op de landstitel. Juventus heeft een voorsprong van elf punten op nummer twee AS Roma, dat een duel minder speelde. De Oude Dame heeft in de komende vier wedstrijden nog vier punten nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

Record
Door de overwinning op Bologna maakt Juventus tevens nog kans om het puntenrecord in de Serie A van Internazionale uit 2007 te verbreken. Inter pakte destijds 97 punten in een seizoen. Als Juventus uit de komende vier duels minimaal tien punten haalt, kan het tevens het eerste Italiaanse team worden dat honderd punten pakt in een seizoen.