Juventus voorkomt vernedering, Benevento verliest wéér

Juventus is op bezoek bij Sampdoria tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri ging met 3-2 onderuit, waardoor Napoli nog meer droomt van de eerste landstitel sinds 1990.

In de twaalfde speelronde liep Juventus nog twee punten in op de koploper, maar zondag in Stadio Luigi Ferraris ging het helemaal mis voor de club uit Turijn. Gonzalo Higuaín kreeg nog wel vroeg in de wedstrijd een kans op 0-1, terwijl ook Juan Cuadrado dicht bij een treffer was. Van een krachtsverschil was echter helemaal niets te merken. Sampdoria bleef redelijk eenvoudig op de been.

Zeven minuten na rust kwam de thuisclub ook op voorsprong via Duvan Zapata. De van Napoli gehuurde spits kopte fraai binnen. In de 71se minuut was het opnieuw raak voor Il Doria. Dit keer schoot Lucas Torreira van net buiten het strafschopgebied raak. Daarmee was de gifbeker voor Juventus nog niet leeg, want Gian Marco Ferrari tikte elf minuten van dichtbij 3-0 binnen. Een vernedering voor de regerend landskampioen dreigde.

In de extra speeltijd scoorde Juventus - waar Gianluigi Buffon de hele wedstrijd op de bank bleef - echter nog twee keer. Higuaín benutte een strafschop, terwijl Paulo Dybala kort daarna zelfs nog 3-2 maakte. Sampdoria gaf de overwinning echter niet meer weg en heeft nu nog maar twee verliespunten meer dan Juventus, dat met 31 punten uit dertien duels de tweede plaats bezet in de Serie A. Koploper Napoli heeft vier punten voorsprong.

Benevento - Sassuolo 1-2
Het gepromoveerde Benevento leek op weg naar zijn eerste punt ooit in de Serie A. Alessandro Matri had in de 57ste minuut voor 0-1 gezorgd, maar Samuel Armenteros trok de stand acht minuten later gelijk. Het was het eerste doelpunt in dienst van Benevento van de van Heracles Almelo overgenomen aanvaller.

Drie minuten na de 1-1 kreeg de thuisclub een enorme tegenvaller te verwerken toen Gaetano Letizia zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man minder leek Benevento desondanks het gelijkspel over de streep te trekken, maar in de extra speeltijd ging het mis ondanks de gemiste strafschop van Domenico Berardi. Federico Peluso maakte de fout van zijn ploeggenoot echter goed en bezorgde Sassuolo de 1-2 overwinning.