Juventus vervolgt imponerende reeks, Udinese nadert Roma

Reacties

Juventus heeft zondagmiddag met zijn zevende competitiezege van dit seizoen geprofiteerd van het puntenverlies dat AS Roma zaterdag leed. Udinese meldde zich eveneens aan de top van de Italiaanse Serie A door tegen Atalanta de draad weer op te pakken.

Juventus vervolgt imponerende reeks, Udinese nadert Roma

Juventus – Palermo 2-0
Juventus had begin oktober al de eerste tik uitgedeeld aan Roma door in het onderlinge duel als overwinnaar uit de strijd te komen (3-2). Vorige week zaterdag deed De Oude Dame die belangrijke zege echter weer grotendeels te niet door op bezoek bij satellietclub Sassuolo niet verder te komen dan 1-1, waarna Olympiakos Piraeus de ploeg van trainer Massimiliano Allegri woensdag in de Champions League verder in de zorgen drukte (1-0).

Het thuisduel met Palermo leverde zoals verwacht echter geen problemen op. De landskampioen domineerde de wedstrijd tegen de nummer achttien volledig. Door een diagonaal schot van Arturo Vidal (foto) en een rake kopbal van Fernando Llorente (pas de eerste seizoenstreffer voor de Spaanse spits) kwam het overwicht eigenlijk nog maar bescheiden tot uitdrukking in de score, maar het betekende wel de 23ste (!) thuiszege op rij van Juve in de Serie A. Het gat met AS Roma bedraagt daardoor weer drie punten.

Udinese – Atalanta 2-0
Udinese profiteerde tegen Atalanta eveneens van het puntenverlies van de Romeinen. De Zebra's waren na de goede seizoenstart, die twaalf punten uit vijf duels opleverde, de weg even kwijt. Zondagmiddag doorbrak de ploeg van coach Andrea Stramaccioni de mini-reeks teleurstellende resultaten tegen Cesena (1-1) en Torino (0-1) door de laagvlieger uit Bergamo dankzij een sterke eerste helft overtuigend opzij te zetten. De derde plaats, op slechts drie punten van Roma, is het voorlopige resultaat.

De vijfde competitiezege van dit seizoen voor Udinese kreeg al in de eerste helft gestalte, doordat zowel Antonio Di Natale als Cyril Théréau schitterend raak schoot met een gekrulde poging. Met name Di Natale had nog vaker doel kunnen treffen. De 37-jarige aanvaller overwoog vorig seizoen nog te stoppen, maar heeft inmiddels alweer negen keer gescoord. Twee keer leek zijn tiende treffer in de maak, maar na een schitterende lob belandde de bal op het dak van het doel en uit een vrije trap raakte de spits de paal.

Overige uitslag:
Chievo - Genoa 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.