Hellas Verona heeft in eigen huis knap een punt gepakt tegen Juventus. Tijjani Noslin was belangrijk voor Verona met zijn eerste treffer in de Serie A.

Hellas Verona
2 - 2
Juventus
Juventus

Veel bekende gezichten in de selectie van Verona voor het thuisduel met Juventus. Noslin en voormalig FC Groningen-middenvelder Tomás Suslov begonnen in de basis, Elayis Tavsan bleef negentig minuten op de bank. Al na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na een prachtige treffer van Napoli-huurling Michael Folorunsho.

Juventus sloeg in de eerste helft echter snel terug. Jackson Tchatchoua kreeg de bal tegen zijn arm en dus legde scheidsrechter Marco Di Bello de bal op de stip. Dusan Vlahovic miste dit seizoen al twee strafschoppen, maar schoot deze wel raak en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte.

Aan het begin van de tweede helft kwam Verona voor een tweede keer op voorsprong. Noslin schoot de bal hard door de benen van Wojciech Szczesny. Het was de eerste treffer van de Nederlander voor zijn nieuwe club, nadat hij deze winter de overstap maakte van Fortuna Sittard.

Lang kon Verona niet genieten van die voorsprong, want nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk. Adrien Rabiot kon vrij aannemen in het strafschopgebied en schoot met links droog raak. In de slotfase kreeg Juventus nog een aantal grote kansen om de drie punten mee te nemen naar Turijn, maar een late, winnende treffer bleef uit.

Napoli
Napoli
1 - 1
Genoa
Genoa

Zaterdagmiddag heeft Cyriel Ngonge een nederlaag voorkomen voor Napoli. De ex-aanvaller van FC Groningen kwam een half uur voor tijd binnen de lijnen bij een 0-1 achterstand in eigen huis tegen Genoa.

Ngonge maakte in de winterse transferperiode de overstap van Hellas Verona en moest in de tweede helft de meubelen redden voor Napoli, nadat Morten Frendrup de bezoekers met een harde knal op voorsprong had geschoten.

Vlak voor tijd werd een hoge voorzet teruggelegd op Ngonge, die uit de draai knap de gelijkmaker tegen de touwen schoot (1-1). Napoli ging in de absolute slotfase nog op jacht naar de winnende, maar die goal was tegen de verhoudingen geweest en viel ook niet. Kevin Strootman viel in de blessuretijd nog in bij Genoa.