Juventus verliest perfecte status bij filiaal Sassuolo

Juventus is zijn perfecte status in de Serie A kwijt. Uitgerekend op bezoek bij satellietclub Sassuolo liet de kampioen zijn eerste punten liggen: 1-1.

Juventus kwam in de dertiende minuut op achterstand (foto boven). De maker van het doelpunt was Simone Zaza, de Italiaanse international wiens eigendomsrechten voor de helft bij Juventus liggen. Zaza is een van de vele Sassuolo-spelers waar Juve een belang in heeft.

De Oude Dame had het moeilijk op bezoek bij haar eigen filiaal. Paul Pogba hielp Juve in de negentiende minuut langszij met een prachtige poeier, maar daarna bleef Sassuolo gelijkwaardig. Opvallend, want de club won geen enkele van zijn eerste zeven competitiewedstrijden en werd niet lang geleden nog met 7-0 vernederd door Internazionale.

Naarmate de tweede helft vorderde werd Juventus beter, maar echt grote kansen dwong de landskampioen nauwelijks af. Sassuolo hield daardoor een punt over aan het duel met de grote broer, waardoor het de rode lantaarn in de Serie A afgeeft aan Palermo. Juventus blijft met negentien punten uit zeven duels koploper, maar ziet AS Roma (dat al met 3-0 van Chievo Verona won) tot op één punt naderen.