Juventus verliest na hopeloze middag van Parma

Juventus heeft donderdagmiddag in eigen huis kostbare punten laten liggen tegen Parma. De thuisploeg beleefde een waardeloze middag en ging met 4-1 onderuit.

In de beginfase kreeg De Oude Dame de eerste tegenslag te verwerken. Fabio Quagliarella moest al na enkele minuten het veld op een brancard verlaten.

De tweede teleurstelling was het wegzenden van Felipe Melo (foto). Dit had de Braziliaan, niet voor het eerst in zijn loopbaan, volledig aan zichzelf te danken. In een vlaag van verstandsverbijstering trapte Melo opponent Massimo Paci in het gezicht en werd hij volkomen terecht vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.

Met tien man fabriceerde Juventus nog wel een doelpunt, maar de treffer van Giorgio Chiellini werd terecht afgekeurd. De verdediger trapte de bal uit de handen van Parma-goalie Antonio Mirante, die wel twee keer nodig had om het projectiel te pakken.

Vier minuten voor de onderbreking verzilverde Sebastian Giovinco namens Parma de overtalsituatie. De middenvelder annex aanvaller reageerde uiterst attent en was vanuit de rebound trefzeker. Juve-doelman Marco Storari had in eerste instantie nog wel een antwoord op de inzet van Massimo Gobbi, maar moest capituleren op de poging van Giovinco. De voormalig speler van Juve weigerde zijn doelpunt overigens te vieren.

Giovinco maakte vlak na de rust zijn tweede treffer en vierde dat succes ingetogen. Hij was na slecht verdedigen van de thuisploeg verantwoordelijk voor de 2-0 door de bal met rechts aan te nemen en met links af te ronden.

Even kende Juventus een opleving. Een vrije trap van Simone Pepe belandde op de paal en een minuut later kopte Nicola Legrottaglie de aansluitingstreffer binnen. De sluwe Hernan Crespo deed de hoop bij de zoals gewoonlijk slecht vertegenwoordigde Juve-aanhang kort daarna verdwijnen. De Argentijn versierde met een pure schwalbe een strafschop, een karwei dat hij zich niet liet afnemen: 1-3. In de slotfase bepaalde Raffaele Palladino de eindstand op 1-4.

Door de nederlaag kent Juventus een beroerde start van 2011. De achterstand op AC Milan bedraagt vijf punten, terwijl de lijstaanvoerder nog een duel tegoed heeft. Bovendien leek de blessure van Quagliarelle zo ernstig dat een lange afwezigheid van de Juve-uitblinker in de tweede seizoenshelft dreigt.

Het dit seizoen tegenvallende Parma maakt een reuzensprong op de ranglijst en stijgt van de zestiende plaats naar de tiende stek. Al moeten ook de Gialloblu de andere resultaten in de Serie A afwachten. Later vandaag worden de overige duels uit de achttiende speelronde afgewerkt. Foto: VI Images