Juventus verliest alleen wanneer het dat toestaat

Reacties

Juventus is al 545 dagen ongeslagen in thuiswedstrijden in de Serie A. Het beweegt VI-redacteur Reon Boeringa tot een bijzondere voorbeschouwing.

Juventus verliest alleen wanneer het dat toestaat

Dit artikel schrijf ik vrijdagmiddag, ruim voordat Juventus om 20.45 uur aftrapt tegen Palermo. Toch schrijf ik alvast dat Juventus die wedstrijd met vrij veel gemak heeft gewonnen, terwijl het ook nog enkele spelers rust gaf met het oog op het Champions League-duel met FC Porto van woensdagavond. Ik ga uit van een 2-0 overwinning, waardoor het gat met achtervolger AS Roma tien punten bedraagt wanneer u dit op zaterdagmiddag leest.

Natuurlijk zou ik enigszins voor joker staan als Juventus helemaal niet gewonnen heeft. En u vervolgens denkt dat die Serie A-kenner van VI er helemaal niet zoveel verstand van heeft als hij doet voorkomen, en u in de comments hieronder uw gal daarover spuwt. Maar dat risico ben ik bereid te nemen. Want ook als dit experiment voor mij verkeerd uitpakt, zegt het feit dat ik het aandurfde alleen al iets over de suprematie van Juventus. En die suprematie wil ik op deze manier graag op een andere manier dan normaal belichten.

Juventus wint als het dat wil, en verliest alleen wanneer het dat zelf toestaat. De voorsprong van De Oude Dame op Roma op de ranglijst geeft slechts een fractie weer van het daadwerkelijke verschil op en naast het veld. Juventus heeft niet alleen de sterren van nu, maar ook die van morgen onder contract. Daarbij bezit het als enige Italiaanse topclub zijn eigen stadion en is het financieel kerngezond, iets wat bepaald niet gezegd kan worden over andere grote clubs uit Italië.

De laatste keer dat Juventus een thuiswedstrijd verloor, stond Colin Kazim-Richards nog in de spits bij Feyenoord, was Danny Blind nog ongeslagen als bondscoach en was Sepp Blatter nog werkzaam voor de FIFA.

De Serie A is een competitie van twintig clubs, maar er speelt er maar één om de prijzen. De negentien anderen nemen deel aan een negen maanden lange strijd om de tweede plaats. Daar komt helemaal niets tussen, ook niet de misstap die Juventus gisteravond al dan niet heeft begaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.