Juventus stuurt Delneri weg na teleurstellend jaar

Juventus maakte zaterdag officieel bekend, dat het de samenwerking met trainer Luigi Delneri beëindigt. Hierdoor zit de zestigjarige oefenmeester, wiens vertrek al werd verwacht, zondag tegen Napoli voor het laatst op de bank.

Juventus stuurt Delneri weg na teleurstellend jaar

Delneri kwam afgelopen zomer over van Sampdoria, waarmee hij verrassend de voorronde van de Champions League had bereikt. Maar bij Juventus kon de ervaren trainer de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De club uit Turijn werd voortijdig uitgeschakeld in de Europa League en ook in de competitie waren de prestaties allerminst imponerend.

In de Serie A staat La Vecchia Signora zevende na 37 wedstrijden. Alleen als Juve zondag thuis Napoli verslaat en AS Roma in eigen huis verliest van Sampdoria, plaatst het zich nog voor de Europa League. Maar ook als de club daarin slaagt op de laatste speeldag, dan vertrekt Delneri bij de 27-voudig kampioen van Italië.

Antonio Conte geldt als voornaamste kandidaat om Delneri komend seizoen op te volgen. De voormalige speler van Juventus leidde Siena eerder deze maand terug naar de Serie A. Ook Louis van Gaal (zonder club), Walter Mazzarri (Napoli) en Luciano Spalletti (Zenit Sint-Petersburg) worden genoemd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's