Juventus spendeert miljoenen aan nieuw kwartet

Juventus heeft een viertal nieuwe spelers gecontracteerd. De Turijnse club heeft zich verzekerd van de diensten van Marco Motta, Alessandro Matri (foto), Simone Pepe en Fabio Quagliarella.

Juventus spendeert miljoenen aan nieuw kwartet

Met de komst van het viertal is een bedrag van zo'n 38 miljoen euro gemoeid. Het kwartet speelde afgelopen seizoen al op huurbasis in Turijn, maar de spelers zagen deze tijdelijke overeenkomst woensdag worden omgezet in een vast contract.

Matri maakt voor 15,5 miljoen de overstap van Cagliari naar Turijn. De Italiaanse spits tekent een contract voor vier seizoenen. Tevens trok Juventus de knip voor Quagliarella. Napoli ontvangt 10,5 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder, die voor drie jaar tekende.

Motta en Pepe verruilen Udinese voor een carrière bij Juve. Met de overgang van het duo is een bedrag van twaalf miljoen euro gemoeid. Het tweetal zette hun handtekening onder een verbintenis tot medio 2015.

Eerder versterkte Juventus zich al met Reto Ziegler (Sampdoria), Michele Pazienza (Napoli) en Andrea Pirlo (AC Milan), maar daarmee lijkt de koopwoede van Italianen nog niet ten einde. Doordat alle transfers over een periode van drie jaar worden gefinancierd, heeft de club nog voldoende ruimte om zich verder te roeren op de transfermarkt.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's