Juventus sluit Serie A-seizoen af met klinkende zege op Samp

Juventus heeft het Serie A-seizoen besloten met een 5-0 zege op Sampdoria. Het betekent een passend slot van een indrukwekkende comeback, die de opmaat betekende voor de vijfde titel op rij van De Oude Dame.

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri stond na tien wedstrijden nog twaalfde, nadat Sassuolo de regerend kampioen de vierde nederlaag van het seizoen had toegebracht. Sindsdien volgden echter 25 overwinningen (!) en slechts één gelijkspel, totdat Hellas Verona vorige week een einde maakte aan die ongekende serie (2-1). Zaterdag maakte Juventus die uitglijder goed met een puike laatste thuiswedstrijd en een eindtotaal van 91 punten.

Met de van een blessure herstelde Giorgio Chiellini en reservedoelman Neto in de basis liep Juve al snel uit naar een comfortabele voorsprong tegen Sampdoria. Patrice Evra kopte in de vijfde minuut raak uit een vrije trap van Paolo Dybala, die tien minuten daarna zelf de marge verdubbelde vanaf de stip nadat Mario Mandzukic ten koste van een rode kaart (voor Martin Skriniar) was neergehaald. In de 37ste minuut maakte Dybala ook nog zijn 22ste officiële treffer van het seizoen.

Serie A-debutant Alberto Brignoli voorkwam in het doel van Samp dat de schade bij schoten van onder anderen Dybala en Paul Pogba nog verder opliep. Ondanks het uitblijven van zijn hattrick verliet de Argentijn het veld in de 67ste minuut onder applaus het veld voor Álvaro Morata. Het waren de verdedigers Chiellini en Leanardo Bonucci die de score daarna nog verder opvoerden. Zo beleefde Juve een prima generale voor de bekerfinale van volgende week tegen AC Milan.