Juventus sluipt verder omhoog na zege op Palermo

Reacties

Juventus heeft zijn positie in de subtop van de Serie A verstevigd. De landskampioen boekte op bezoek bij Palermo zijn vierde competitiezege op rij: 0-3.

Juventus sluipt verder omhoog na zege op Palermo

Juventus kende een zeer zwakke seizoenstart, maar raakte de afgelopen weken op stoom en verloor gerekend over alle competities slechts één van zijn laatste tien wedstrijden. Leonardo Bonucci kreeg de grootste kans van een verder rommelige eerste helft, maar de verdediger van de Turijners kopte ruim naast. Nadien waren ook Juan Cuadrado, Stefano Sturaro en Paulo Dybala niet zuiver in de afronding.

In de tweede helft was Juventus dominant en kwam het in de 54ste minuut op voorsprong. Mario Mandzukic kopte hard raak na een prima voorzet van Dybala, die een uitstekende wedstrijd speelde op bezoek bij de club die hem afgelopen zomer aan De Oude Dame verkocht.

Juventus had een zege keihard nodig om zijn positie in het linkerrijtje van de Serie A te verstevigen, maar slaagde er niet in de wedstrijd te beslissen. Daardoor was het in het laatste kwartier billenknijpen voor de recordkampioen, maar verder dan een paar schietkansen uit moeilijke hoek kwam Palermo niet. Juventus kon de Sicilianen daardoor vlak voor tijd de genadeklap geven in de vorm van een treffer van Sturaro na een pass van Paul Pogba. Invaller Simone Zaza gaf de uitslag direct daarna zelfs nog een wat geflatteerde aanblik: 0-3.

Daardoor boekt Juventus zijn vierde competitiezege op rij en klimt het naar de vijfde plaats. Het gat met koploper Internazionale bedraagt zes punten, maar Inter speelt maandag nog tegen nummer twee Napoli. Palermo is de nummer zestien van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.