Juventus schakelt AC Milan na verlenging uit in kwartfinale

Juventus heeft zich tegen AC Milan na verlenging geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia. Milan kreeg vlak voor het fluitsignaal een prima kans op de overwinning en was ook in de verlenging nog kansrijk, maar het was Juventus dat in de extra tijd uiteindelijk aan het langste eind trok: 2-1.

AC Milan (met Urby Emanuelson in de basis) kwam in de eerste helft al vroeg op voorsprong, toen Stephan El Shaarawy een flitsende aanval afrondde met een stuiterend schot in de verre hoek. Aan de zeventiende seizoentreffer van Il Faraone ging een leep overstapje van mede-aanvaller Giampaolo Pazzini vooraf, nadat Kevin-Prince Boateng de bal voor had gegeven.

Juventus ging meteen op jacht maar de gelijkmaker. Waar Alessandro Matri een doelrijpe kopkans nog om zeep hielp, scoorde Sebastian Giovinco in de twaalfde minuut. De 1,64 meter kleine Italiaan krulde een vrije trap schitterend over de muur van AC Milan. Doelman Marco Amelia stond aan de grond genageld (foto onder). Later in het eerste bedrijf had Amelia wel een antwoord op een tweede vrije trap van Giovinco, die in kansrijke positie ook nog naast schoot na een defensieve fout van Milan-verdediger Francesco Acerbi. Na de pauze bleef echt spektakel uit, waardoor de twee Italiaanse grootmachten een verlenging nodig hadden om een beslissing te forceren.

Waar invaller M'Baye Niang drie minuten voor tijd nog naast kopte namens Milan, faalde de voor Giovinco in het veld gekomen Mirko Vucinic (foto) in de vijfde minuut van de verlenging niet. De bal kwam via Emanuele Giaccherini en Paolo De Ceglie wat gelukkig voor zijn voeten, maar Vucinic rondde oog in oog met Amelia ijskoud af.

Omdat Giaccherini en Mauricio Isla nog kansen op de 3-1 verprutsten, kwam de overwinning van Juventus nog even in gevaar. Bakaye Traoré kon Milan vlak voor tijd tot twee keer toe op gelijke hoogte schieten, maar hij stuitte op doelman Marco Storari.

Op 23 januari krijgt Lazio daardoor Juventus tegenover zich in de halve finale om de Coppa Italia. Een week later staat de return tussen de nummer één en twee van de huidige ranglijst in Turijn op het programma.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.