Juventus overwint blunder Buffon, Lazio ontnapt

Lazio heeft geprofiteerd van de misstap van koploper Internazionale. Juventus was te sterk voor hekkensluiter Bologna.

Juventus – Bologna 3-1
Juventus is ontsnapt aan weer een pijnlijk puntenverlies. Een blunder van Gianluigi Buffon leek de inleiding voor de vierde nederlaag van het seizoen. De doelman verkeek zich op een schot van Anthony Mounier, die daardoor al na vijf minuten Bologna aan een verrassende voorsprong kon helpen.

Voor Juventus was het de vijfde keer in zeven Serie A-wedstrijden van dit seizoen dat het op achterstand kwam. Maar de Turijnse ploeg toonde tegen hekkensluiter Bologna veerkracht. Na ruim een halfuur tekende Álvaro Morata voor de gelijkmaker, waarna Paulo Dybala en Sami Khedira het karwei na rust afmaakten.

Lazio – Frosinone 2-0
Het kleine Frosinone heeft Lazio een bijzonder lastige avond bezorgd. Maar de promovendus bleef wel met lege handen achter. Balde Diao Keita brak in de tachtigste minuut de ban voor de ploeg van trainer Stefan Pioli. De Senegalees was na ruim een uur in het veld gekomen voor Ricardo Kishna, die met Wesley Hoedt binnen de lijnen de Nederlandse vertegenwoordiging vormde bij de Romeinse club.

In de blesuretijd nam Filip Djordjevic alle twijfels weg met de 2-0. Lazio is dankzij de zege op een punt gekomen van koploper Internazionale, dat zaterdag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.