Juventus ook tegen de Bari de weg kwijt

Juventus heeft de 4-1 nederlaag dinsdag in de Champions League tegen Bayern München slecht verteerd. Ook tegen Bari ging de ploeg onderuit.

De oorwassing tegen de ploeg van Louis van Gaal kostte Alessandro Del Piero en Mauro Camoranesi de kop. Het tweetal begon op de bank. De uit vorm zijnde Diego had nog wel voldoende krediet.

In het koude Bari keek Juve na zeven minuten al tegen een achterstand aan. Het schot van Riccardo Meggiorini werd door Tiago Mendes van richting veranderd zodat Gianluigi Buffon kansloos was. Nadat Bari kansen op uitbreiding van de score had gehad, maakte David Trezeguet gelijk. Jean-François Gillet kreeg nog wel een hand tegen het schot van Diego, maar was kansloos op de rebound van de Franse aanvaller.

Op slag van rust kwam Bari weer op voorsprong. Paulo Barreto benutte een strafschop die hij zelf geritseld had. Na de hervatting ontstond een spannende wedstrijd waarin beide ploegen kansen op doelpunten hadden. De grootste was voor Diego, maar de Braziliaanse spelmaker schoot een strafschop over. Juventus protesteerde, want Diego zou door een laserpen in het gezicht geschenen zijn.

Tien minuten voor tijd besliste Sergio Almirón de wedstrijd. Zijn hoekschop werd van richting veranderd door Amauri en verdween achter Buffon. Het betekende een 3-1 overwinning voor Bari tegen het gekwetste Juventus.