Juventus ook hard onderuit bij laagvlieger Udinese

Op bezoek bij Udinese leed Juventus alweer zijn twaalfde competitienederlaag van het seizoen. De ploeg uit Turijn ging met 3-0 onderuit bij Udinese, dat ook een teleurstellend seizoen doormaakt.

De club uit Udine bezette voorafgaand aan de wedstrijd tegen Juventus een teleurstellende zeventiende plaats, met slechts één punt meer dan nummer achttien Atalanta Bergamo. Maar dat bleek niet uit de wedstrijd die Udinese tegen Juventus speelde. Al na negen minuten opende Alexis Sánchez de score uit de rebound na een schot van Antonio Di Natale.

Juventus nam daarna meer initiatief, maar tot grote kansen leidde dat niet. In de 65ste minuut verdubbelde Simone Pepe de voorsprong, door attent te reageren op een door Alexander Manninger losgelaten schot van Sánchez. Di Natale (foto) bepaalde de eindstand in de 77ste minuut op 3-0, door zijn 22ste competitietreffer van het seizoen binnen te schieten.

Udinese stijgt door de zege naar de zestiende plaats. De club heeft nu vier punten voorsprong op Atalanta. Juventus staat zevende en moet vrezen dat Fiorentina en Genoa langszij komen.