Juventus ontsnapt aan verlenging tegen geplaagd Parma

Reacties

Juventus heeft zich ten koste van Parma geplaatst voor de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi. Álvaro Morata voorkwam met een late treffer dat de landskampioen een verlenging nodig had tegen Serie A-hekkensluiter Parma: 0-1.

Juventus ontsnapt aan verlenging tegen geplaagd Parma

Parma was de laatste dagen vooral in het nieuws vanwege de financiële problemen en het daarmee gepaard gaande vertrek van sterspeler Antonio Cassano. Het weerhield de Ducali er niet van stevig weerstand te bieden tegen Juventus, dat in november nog met 7-0 had gewonnen in het Estadio Ennio Tardini.

Ditmaal ging het minder makkelijk voor Juventus, dat belangrijke spelers als Gianluigi Buffon, Carlos Tévez en Paul Pogba spaarde. De Oude Dame mocht van geluk spreken dat Parma in de eerste helft niet de leiding nam. Pas toen trainer Massimiliano Allegri in de laatste twintig minuten Morata en Pogba inbracht, werd Juve gevaarlijk. Nadat Claudio Marchisio de lat had geraakt, besliste Morata (foto) het duel door in de 89ste minuut doelman Antonio Mirante te omspelen en te scoren.

Juventus boekte daardoor de vijfde zege op rij en volgde het voorbeeld van Lazio, dat zich dinsdag ten koste van AC Milan (0-1) als eerste club voor de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia plaatste. Volgende week staan de andere twee kwartfinales op het programma: AS Roma – Fiorentina en Napoli – Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.