Juventus nog altijd kansrijk voor titel na demonstratie

Juventus heeft de titelhoop levend gehouden door op eigen veld te winnen van Internazionale. Voor de Milanezen dreigt een seizoen zonder Europees voetbal.

De Oude Dame speelde een uitstekende wedstrijd. Vanaf de eerste balomwentelingen was de ploeg van trainer Antonio Conte de bovenliggende partij. Juventus zette Internazionale (waar de geblesseerde Wesley Sneijder, evenals de niet in de selectie opgenomen Luc Castaignos ontbrak) met fris positiespel met de rug tegen de muur.

Tot een doelpunt leidde dat in de eerste helft nog niet. De openingstreffer viel pas na een uur: verdediger Martín Cáceres kopte een afdraaiende hoekschop van Andrea Pirlo tegen de touwen. Inter-goalie Julio César stond aan de grond genageld.

De ploeg van trainer Claudio Ranieri stelde daar bitter weinig tegenover. Juve ging op jacht naar een tweede doelpunt en dat viel rond de zeventigste minuut. Arturo Vidal stuurde met een steekbal Alessandro Del Piero (foto) weg en de invaller schoof de bal in de verre hoek: 2-0. Daar bleef het bij, hoewel de thuisploeg nog enkele goede kansen kreeg op een ruimere overwinning.

Door de winst brengt Juventus de achterstand op koploper AC Milan, dat zaterdag al won van AS Roma (2-1), terug tot vier punten. Internazionale bezet momenteel plaats acht met 41 punten en dreigt komend seizoen verstoken te blijven van Europes voetbal. De gewilde zesde plaats (die recht op Europa League-voetbal als de bekerfinalisten Juventus en Napoli bij de eerste vijf eindigen) is momenteel in handen van AS Roma, dat 44 punten heeft. Foto: VI Images