Juventus nipt langs Cagliari, Catania schakelt Parma uit

Juventus heeft zich in eigen stadion tegen Cagliari geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Makkelijk ging het niet in de eerste thuiswedstrijd onder de van zijn schorsing teruggekeerde trainer Antonio Conte.

Juventus - Cagliari 1-0De eerste helft stond vooral in het teken van de gemiste kansen. Zowel Sebastian Giovinco als Nicklas Bendtner konden de score openen, maar beide aanvallers misten. Tot overmaat van ramp viel Bendtner vlak voor rust ook nog geblesseerd uit. In de warming-up was Arturo Vidal al afgehaakt. Emmanuele Giaccherini verving hem op het middenveld.

Na rust drukte Juve het overwicht dan toch uit in de score. Giovinco profiteerde van een defensieve misser van Luca Rossettini na een voorzet van Simone Padoin. Cagliari ging vervolgens nog op jacht naar de gelijkmaker, maar de beste mogelijkheden bleven voor de landskampioen. Het lukte Giovinco en invaller Alessandro Matri echter niet om de score nog uit te bouwen.

Zodoende gaat Juventus door naar de kwartfinale. Donderdag zal blijken of AC Milan dan wel Reggina de tegenstander wordt.

Parma - Catania (w.n.s) 1-1Catania heeft zich woensdagavond in Parma geplaatst voor de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi na het nemen van strafschoppen. Namens Catania was het verdediger Giovanni Marchese die de beslissende penalty maakte en daarmee zijn ploeg naar de volgende ronde schoot.

Na honderdtwintig minuten voetballen bleef de stand steken op 1-1, nadat Parma-aanvaller Dorlan Pabón (1-0) en Catania-middenvelder Francesco Lodi (1-1) binnen twintig minuten de doelpunten voor hun rekening namen.

In de beslissende strafschoppenserie waren Marco Parolo en Gabriel Paletta de schlemielen bij de Gialloblu en vertolkten Marchese en Catania-doelman Alberto Frison een heldenrol.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.